Be cautious!
A hamis honlapok száma egyre nő

A Samsonite egy nagy, nemzetközi márka és komoly elismerésnek, megbecsülésnek örvend. Emiatt sajnos sokszor kerül olyan csalási kísérletek kereszt tüzébe, ahol a márkánk erejét felhasználva próbálják átverni a vásárlókat. Az átverések leggyakoribb formája az adathalászat.

Az internetes csalások leggyakoribb formája az adathalászat, mely egy olyan cyber bűncselekmény, ahol a vásárlóktól személyes adatokat gyűjtenek be, mint például hitelkártya adatok. Ezek az ál-postok vagy oldalak nagy kedvezményeket vagy kihagyhatatlan ajánlatokat kínálnak olyan termékekre, melyek soha nem kerülnek kiszállításra.

Figyeljen és legyen óvatos azokkal a honlapokkal szemben, melyek hasonlóak a Samsonite weboldalakhoz. A hivatalos Samsonite márka oldal, a www.samsonite.com, garantálja a biztonságos környezetet minden vásárlónknak és ezt a jövőben is szem előtt tartja majd.

A Samsonite rendszeresen együttműködik az illetékes szervezetekkel a csaló oldalak letiltásában és eltávolításában, valamint a megfelelő bírságok megállapításában. Mindezek mellett sanos lehetetlenség az összes kétes oldalt kiszűrni.

Amennyiben gyanús oldallal vagy ajánlattal találkozik, azonnal értesítse a megfelelő hatóságokat. Az országához tartozó honlaphoz kattintson ide.

Tippek és trükkök az adathalász kísérletek megelőzésére

Ellenőrizze a weboldal URL címét. A hamis oldalak az URL címek megadásában általában felesleges szavakat (például: kedvezmény) használnak, vagy kisebb elütési hibákkal jelennek meg. Mindemellett ellenőrizheti, hogy a honlap rendelkezik-e valós elérhetőségekkel. Amennyiben az oldalon nem talál egy valós címet, email címet vagy telefonszámot, amin keresztül kapcsolatba léphet a céggel, akkor legyen gyanakvó. Amennyiben nem biztos abban, hogy egy hivatalos Samsonite oldalt látogat, keresse fel a www.samsonite.com honlapunkat, ahol megtalálja a hivatalos honlapok listáját.
A közösségi médiában mindig ellenőrizze, hogy a felhasználó ellenőrzött-e vagy sem. Ezt a Samsonite esetében könnyedén tudja ellenőrizni, ugyanis cégünk a közösségi médiás csatornákon kék pecsétes tanúsítvánnyal rendelkezik. Legyen óvatos továbbá a nagyon vonzó és eltűnően olcsó termékhirdetésekkel szemben is. Ha valami túl jónak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, valószínűleg nem is igazi.
Legyen óvatos a támadó jellegű hirdetésekkel szemben is. Ha a honlapon feltűnően sok hirdetés ugrik fel, melyek mind arra figyelmeztetik, hogy gyorsan vásároljon valamit, mielőtt a kedvezmény lejár, szólaljanak meg Önben a vészharangok. Ha a felugró hirdetések még arra is kérik, hogy azonnal adja meg belépési adatait (pl: jelszavak) vagy akár a bankkártya adatokat, akkor nagy valószínűséggel Ön éppen adathalász honalpon tartózkodik.
Melyek az elérhető fizetési módok a honlapon? Ha az egyetlen fizetési opció a banki átutalás, akkor adjon utat kétségeinek. Az esetek többségében egy hivaalos honlap többféle megbízható fizetési módot is felajánl, és a legtöbb esetben a banki átutalás nem opció.
Nézze át a honlap szövegeit stilisztikai és helyesírási szempontokból. Bár a hamis honlapok egyre jobban néznek ki, majdnem teljesen ugyanúgy, mint az igazi honlapok, a feltöltött szövegek néha árulkodók lehetnek. Ez akár azt is jelentheti, hogy a honlap gyors profitszerzésre készült.

Ha bármilyen további kérdése, aggodalma merülne fel egy-egy gyanús eset kapcsán, kérjük, keressen minket: customer.care.hu@samsonite.com