Használati feltételek

Üdvözöljük

Üdvözöljük a SAMSONITE honlapján (a továbbiakban: „a Honlap”), a SAMSONITE márka hivatalos webshopjában.

Kérjük, figyelmesen olvassa el a szerzodési feltételeinket. Eltéro kikötés hiányában a SAMSONITE és a Felhasználók közötti jogviszonyra a jelen Szerzodési Feltételek az irányadók, amelyeket a Felhasználók kötelesek elfogadni. Amennyiben ezeket a szerzodési feltételeket teljes egészében nem tudja elfogadni, kérjük, ne használja a Honlapot.

Amennyiben ezen Honlap bizonyos szolgáltatásait a késobbiekben is igénybe veszi vagy termékeket vásárol, úgy elofordulhat, hogy addigra kiegészíto útmutatókat, szabályokat és szabályzatokat teszünk ezen termékekre illetve szolgáltatásokra vonatkozóan közzé, és ezek akkor a Honlap elválaszthatatlan részét fogják képezni, és a Honlap használata során Önre is irányadóak lesznek.

A SAMSONITE fenntartja a jogot, hogy a Szerzodési Feltételeit idorol idore módosítsa, amit a Honlapon tesz közzé. A Honlap módosítást követo használata a módosított feltételek elfogadását jelenti.

Jelen Szerzodési Feltételekben szereplo fogalmak meghatározását a 19. pont tartalmazza.

 1. Beazonosítás

  A SAMSONITE-HUNGÁRIA Borönd Kft. a Weboldalon bemutatott termékek eladója. A SAMSONITE-HUNGÁRIA Borönd Kft. székhelye: 7100 Szekszárd, Keselyusi út 5., Magyarország.

 2. Működési-és cégadatok

  Az Aboutbags NV a weboldalon bemutatott termékek forgalmazója. Az Aboutbags NV székhelye Westerring 17, 9700, Oudenaarde, Belgium. Az Aboutbags NV kapcsolatartási adatai:

  A magyarországi székhely postai címe: 7100 Szekszárd, Keselyusi út 5.

  telefonszám: +36 19 995 935
  fax szám: +32 51 696 837
  e-mail: customer.care.hu@samsonite.com
  NAIH nyilvántartási száma: [ ]

  Az Aboutbags NV nevében eljáró társaság neve és postai címe, ahol Ön a panaszait intézheti: Frucon2

  A megadott telefonszámon csak angol nyelvű ügyfélszolgálat érhető el. Magyar nyelvű tájékoztatásért, kérjük, keressen minket az info.hungary@samsonite.com email címen.

 3. A honlapon megjelenő tartalmak pontossága

  A SAMSONITE minden tőle telhetőt elkövet annak érdekében, hogy a Honlapon található információk időszerűek legyenek, azonban nem tudjuk garantálni, hogy a Honlapon semmilyen hiba nem fordul elő. A Honlapon közzétett információk illetve egyéb anyagok pontatlan adatokat illetve tipográfiai hibákat tartalmazhatnak. A termékek tömeg-, méret- és mennyiségi adatai csak becsült adatok. Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy a termékekre vonatkozó adatok pontosak legyenek, és a termékek színét valósághűen mutassuk be. Ennek ellenére nem tudjuk garantálni, hogy az Ön képernyőjén megjelenő termékszínek ténylegesen megfelelnek a termékek valódi színeinek. A Honlapon közzétett információkat időközönként módosítjuk az Ön külön értesítése nélkül.
  A SAMSONITE fenntartja a jogot arra, hogy a Honlapot saját hatáskörben bármikor módosítsa. A SAMSONITE nem vállal felelősséget a Honlapon található funkciók, anyagok és tartalmak zavartalan és hibátlan hozzáférhetőségéért, a Honlap illetve a hozzáférést biztosító szerver vírusmentességéért, illetve más káros tartalmakért. A SAMSONITE nem vállal felelősséget a Honlap használatáért illetve felhasználásáért, beleértve a tartalmat illetve az esetleges hibákat is.

  Kézipoggyászra vonatkozó eloírások: bár minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a kézipoggyászként megjelölt termékeink megfeleljenek a mindenkori légiforgalmi előírásoknak, ám mégsem tudunk felelősséget vállalni azért, ha valamelyik légitársaság eltérő check-in sztenderdeket alkalmaz, vagy ha a légitársaságok vagy repterek módosítják az előírásaikat.

 4. Árak

  A megrendelt termékek vételára a megrendelés megerosítésének idopontjában a Honlapon feltüntetett vételár, amelyet a rendelés kézhezvételének megerosítésérol szóló e-mailünkben megerosítünk. Minden vételár forintban került feltüntetésre, és tartalmazza az Áfát. A vételáron felül feltüntetésre kerülnek a megrendeléssel kapcsolatosan felmerülo költségek (így különösen a fuvardíj ill. a postaköltség).

  Amennyiben a megrendelt termék vételára vagy szállítási költsége hibásan került feltüntetésre, úgy errol a leheto leggyorsabban értesítjük Önt, és felajánljuk Önnek, hogy megrendelését a helyes vételáron erosítse meg, vagy, hogy megrendelését törölje. Megrendelése törlése esetén visszatérítjük vagy jóváírjuk Önnek azt az összeget, amellyel a termékvásárlás során a bankkártyája megterhelésre került.

 5. AJÁNDÉKKÁRTYA FELTÉTELEK

  1. AJÁNDÉKKÁRTYA VÁSÁRLÁSA

   1. A Samsonite e-ajándékkártyák (eGift Card) 18 európai Samsonite online boltban kaphatók. Az e-ajándékkártyákat (eGift Card) kizárólag online lehet használni, abban az online Samsonite boltban, ahol a kártyát vásárolták.
   2. Az e-ajándékkártyák (eGift Card) különböző dizájnban kaphatók, és személyes üzenet is küldhető a kártyával. A Samsonite nem vállal felelősséget az Ön személyes üzenetének tartalmáért, ugyanakkor a Samsonite fenntartja magának a jogot arra, hogy személyes üzenetét ne mellékelje az e-ajándékkártyához (eGift Card), amennyiben nem megfelelőnek ítéli meg azt.
   3. Az e-ajándékkártyák (eGift Card) különböző értékben kaphatók - Ft 15500 és Ft 300000 között - a következő oldalakon: www.samsonite.at, www.samsonite.be, www.samsonite.cz, www.samsonite.ch, www.samsonite.de, www.samsonite.dk, www.samsonite.es, www.Samsonite.fi, www.samsonite.fr, www.samsonite.hu, www.samsonite.ie, www.samsonite.lu, www.samsonite.nl, www.samsonite.no, www.samsonite.pl, www.samsonite.se, www.samsonite.Co.uk, www.samsonite.sk.
   4. Az e-ajándékkártyák (eGift Card) ingyenesen kerülnek kiküldésre e-mailben. Ha az e-ajándékkártyát (eGift Card) együtt rendelik meg más Samsonite termékekkel, akkor a kártyát külön küldik el Önnek e-mailben.
  2. AZ AJÁNDÉKKÁRTYÁK ÉRVÉNYESSÉGE

   1. Az e-ajándékkártya (eGift Card) csak azon az oldalon érvényes, ahol azt vásárolták, 12 hónapig a vásárlás dátumától számítva, mely időszak letelte után a fel nem használt egyenleg lejár. A fel nem használt egyenleg nem kerül kifizetésre készpénz vagy jóváírás formájában.
   2. Az e-ajándékkártya (eGift Card) nem visszaváltható készpénzre vagy jóváírásra. A Samsonite e-ajándékkártya (eGift Card) harmadik fél számára történő további értékesítése tilos.
   3. Az e-ajándékkártyára (eGift Card) és annak Samsonite online boltokban való használatára a Samsonite általános online értékesítési-, használati- és adatvédelmi feltételei vonatkoznak. A Samsonite fenntartja magának a jogot arra, hogy előzetes értesítés nélkül bármikor megváltoztassa ezeket a feltételeket. Feltételezzük, hogy Ön elolvassa az e-ajándékkártyára (eGift Card) vonatkozó feltételeket, valamint a Samsonite online értékesítési- és használati feltételeit. Ezeket itt találja meg.
   4. A 2.3 pontban feltüntetett e-ajándékkártyára (eGift Card) vonatkozó feltételek és az általános feltételek megváltozhatnak.
  3. AZ E-AJÁNDÉKKÁRTYA (eGIFT CARD) LEVÁSÁRLÁSA

   1. Az e-ajándékkártyát nem lehet egy további e-ajándékkártya vásárlására használni.
   2. Az e-ajándékkártya pénzneme nem módosítható, illetve nem cserélhető. Az e-ajándékkártya csak azon a Samsonite oldalon használható, ahol azt vásárolták.
   3. Az e-ajándékkártya megvásárlásakor figyelembe kell venni, hogy az nem számolható fel olyan termékekre, szállításra vonatkozó kedvezmények és/vagy ingyenes ajándékok igénylésére, melyek igénybevételéhez egy előre meghatározott vásárlási összeg szükséges.
   4. Rendelésenként csak egy e-ajándékkártyát lehet beváltani. Az e-ajándékkártya használatához Samsonite termék(ek)et kell helyeznie a bevásárlókosarába. Megadhatja e-ajándékkártya (eGift Card) kódját:

    Hogyan használhatom az ajándékutalványomat?

    Amennyiben elég szerencsés, hogy ajándékutalványa legyen online üzletünkhöz, előre meghatározott összeget kaphat online vásárlás esetén.

    Kétféle módon lehet érvényesíteni az ajándékkódját:

    1. A kosarán keresztül

     • Válasszon egy terméket online üzletünkből.
     • A kosár szöveges linkjére kattintva, menjen a kosarához a képernyő jobb felső sarkában.
     • Válassza ki a kívánt szállítás módot.
     • A szállítási mód mezők alatt találja az "Adja meg a promóciós kódot" szöveget. Kattintson ide.

     Megjelenik, egy kis négyzet ahová betudja írni a kódját. Miután megadta a kódot, kattintson az "Alkalmaz"-ra. Ajándékutalványa elfogadásra került.

     Megjegyzés: A fent említett módszerrel nem tudja ajándékutalvány egyenlegét ellenőrizni. Kérjük, használja a második módszert ajándékutalványának érvényesítéséhez, melynek leírását megtalálja alul.

    2. A fizetési oldalon keresztül

     Amennyiben szeretné leellenőrizni ajándékutalvány egyenlegét kérjük kövesse az alábbi lépéseket:

     • Válasszon egy terméket online üzletünkből.
     • A kosár szöveges linkjére kattintva, menjen a kosarához a képernyő jobb felső sarkában.
     • Válassza ki a kívánt szállítási módot és kattintson a "fizetés" gombra a jobb alsó sarokban.
     • A fizetési oldalon, görgessen a Szállítási és Számlázási rész alá. Itt találja a következő szöveget "Rendelkezik ajándékutalvánnyal?" Válassza ki, hogy "Igen"

     Megjelenik egy kis négyzet, ahová betudja írni a kódját. Miután megadta a kódot kattintson az "Alkalmaz"-ra. Az ajándékutalvány egyenleg ellenőrzéséhez, kattintson az "egyenleg ellenőrzés" linkjére az utalvány négyzet alatt.

    • A kifizetés feldolgozása csak akkor történik meg, ha ellenőrizte adatait és elfogadta a feltételeket, majd rákattintott a „Megrendelés elküldése” gombra.
   5. A teljes rendelés (vagyis a termékek ára, az esetleges forgalmi adó és szállítási költség) az e-ajándékkártyáról (eGift Card) kerül levonásra. Az e-ajándékkártyán (eGift Card) lévő egyenleg a rendelés feldolgozása után azonnal frissül.
   6. Ha a vásárolt termékek értéke kevesebb mint az ajándékkártyán lévő egyenleg, a fennmaradó egyenleg újabb rendelések esetén felhasználható ugyanazokkal az e-ajándékkártya (eGift Card) adatokkal. Amennyiben a rendelés értéke meghaladja az e-ajándékkártyán (eGift Card) lévő teljes egyenleget, úgy az értékkülönbözet egyéb fizetési módon keresztül kell rendeznie.
   7. A Samsonite fenntartja magának a jogot arra, hogy elutasítsa, törölje, valamint csalás, visszaélés vagy az e-ajándékkártyára vonatkozó feltételek megsértésének gyanúja esetén visszatartsa az e-ajándékkártyával kifizetett rendeléseket.
  4. E-AJÁNDÉKKÁRTYÁVAL (eGIFT CARD) KIFIZETETT TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSE

   1. Amennyiben (az online bolt feltételei között megadott időszakon belül) visszaküld egy e-ajándékkártyával vásárolt Samsonite terméket, úgy új e-ajándékkártyát (eGift Card) küldenek Önnek, amelynek összege és érvényességi ideje megegyezik a felhasznált e-ajándékkártyáéval a vásárlás előtt. A vásárlásnál használt e-ajándékkártya érvényét veszti.
  5. E-AJÁNDÉKKÁRTYA (eGIFT CARD) EGYENLEG

   1. Bármikor ellenőrizheti e-ajándékkártyája (eGift Card) egyenlegét, ha ide kattint. Az e-ajándékkártya (eGift Card) egyenlege az ajándékkártya érvényes számával ellenőrizhető.
   2. Felhívjuk figyelmét arra, hogy az e-ajándékkártyákat (eGift Card) jelenleg nem lehet újra feltölteni.
   3. Ha további információra van szüksége az e-ajándékkártyával (eGift Card) kapcsolatban, küldjön e-mailt a customer.care.hu@samsonite.comcímre.
  6. ELVESZETT VAGY ELLOPOTT AJÁNDÉKKÁRTYÁK

   A Samsonite nem vállal felelősséget elveszett, ellopott vagy megsemmisült e-ajándékkártyákért (eGift Card), illetve azok illetéktelen használatáért. A kártya birtokosát nem illeti kártérítés.

 6. Online rendelés

  Megrendelés leadásának feltétele a 18. életév betöltése. A megrendelés menete a következo:
  • Helyezze a megvásárolni kívánt terméket a kosarába,
  • Válassza ki a szállítás módját,
  • Adja meg a szállítási címet,
  • Adja meg a számlázási címét és a fizetési adatait,
  • Kérjük, hogy fogadja el a szerzodési feltételeket,
  • A megrendelés elküldését megelozoen lehetové tesszük az Ön számára, hogy átnézze a kiválasztott termékeket, ellenorizze a megrendelése teljes vételárát, beleértve a fuvardíjat ill. a postázási költségeket.

  A megrendelés leadása után e-mailben igazoljuk vissza a megrendelése kézhezvételét. Ekkor zároljuk a bankkártyáján a megrendelése összegét, ám a kártyája csak akkor kerül megterhelésére, amikor a terméket elküldjük.

  Hitelkártyával történo fizetés esetén e-mailben értesítjük Önt a fizetés státuszáról. A termék feladását követoen értesítést küldünk Önnek (ún. „Kiszállításról Szóló Értesíto E-mail”). A megrendelések teljesítésének a feltétele a megrendelt termékek kiszállítás idopontjában történo rendelkezésre állásra. Fenntartjuk a jogot, hogy megrendelését bármely okból töröljük.

 7. Fizetés

  Az általunk elfogadott fizetési módok Honlapunkon kerülnek feltüntetésre. A fizetések forintban teljesítendok. Internetes csalásról és biztonságos fizetésrol szóló rendelkezéseket a Honlapon található Adatvédelmi Szabályzatban talál.

  A SAMSONITE az eladott termékekre vonatkozó tulajdonjogát a vételár és a fuvardíj illetve postaköltségek teljes megfizetéséig fenntartja.
  Bár a SAMSONITE a termékek eladója, a fizetések az Frucon² bankszámlájára történo átutalással teljesítendok; a részletes fizetési adatok a Honlap fizetésre vonatkozó oldalain találhatóak.

 8. Adásvételi szerzodés

  A SAMSONITE és Ön között az adásvételi szerzodés mindaddig nem hatályosul, amíg a SAMSONITE a termékeket el nem küldi (fel nem adja) az Ön részére. A Honlapon közzétett információk mindössze ajánlattételi felhívásként kezelendok és nem minosülnek sem ajánlatnak, sem pedig egyoldalú kötelemnek.
  Az Ön megrendelése kötelezo érvényu vételi ajánlatnak minosül. Az eladás részünkrol akkor válik kötelezo erejuvé, amikor értesítettük Önt a termékek elküldésérol, feladásáról, az „Kiszállításról Szóló Értesíto E-mail” formájában.

  A SAMSONITE fenntartja a jogot arra, hogy a megrendelését az alábbi esetekben teljesen vagy részlegesen visszautasítsa:

  • ha a termék nem áll rendelkezésére,
  • ha a számlázási adatok hibásak vagy nem ellenorizhetok;
  • ha a biztonsági rendszerek a megrendelést szokatlan megrendelésnek minosítik vagy a megrendelése csalás gyanúját veti fel,
  • ha a banki átutalás/zárolás nem történik meg idoben,
  • ha okunk van feltételezni, hogy Ön még nem töltötte be a 18. életévét,
  • ha az árajánlat hibás,
  • ha nem tudunk az Ön által megadott címre kézbesíteni,
  • elháríthatatlan külso körülmény esetén.
 9. Kézbesítési korlátozások – rendeltetési ország

  • Postafiók címet és katonai postacímet (APO) nem áll módunkban elfogadni.
  • Hétfotol péntekig kézbesítünk, munkaszüneti napok kivételével.
  • Honlapunkon ( www.samsonite.hu) keresztül kizárólag Magyarország területére kézbesítünk.
 10. Kézbesítés

  Minden tolünk telhetot megteszünk annak érdekében, hogy a megrendelt termékeket a Felhasználónak küldött egyedi megrendelés megerosítésben megadott határidon belül kézbesítsük. Az értesítésben megadott határido azonban nem tekintendo garantált kézbesítési idonek, és ezért nem tudunk felelosséget vállalni. A Felhasználó felel a megrendelésben közölt szállítási cím helyességéért; és a hibásan közölt szállítási cím miatt felmerülo költségeket a Felhasználónak kell viselnie.

  Minden termék a SAMSONITE-tól kerül elfuvarozása. Amennyiben az Ön által megrendelt termék nem kerül megadott idon belül kézbesítésre, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk a vevokódja vagy a megrendelésszáma megadásával. Ilyen esetben az adásvételi szerzodést felmondhatja, és ellentételezésül kizárólag a vonatkozó termékek ellenértékének (ellenszolgáltatásának) teljes megtérítését követelheti tolünk.

  Választhatja ugyanakkor azt is, hogy meghatároz az adott körülményeknek megfelelo új szállítási határidot, és kérheti, hogy a SAMSONITE az adott terméket ezen új határidon belül küldje el Önnek. Ha a SAMSONITE ezen a meghosszabbított határidon belül sem teljesít, úgy a szerzodést felmondhatja, és a vonatkozó termékekkel kapcsolatosan ellenértékének (ellenszolgáltatásának) teljes megtérítését követelheti.

  A fuvarozáshoz kizárólag hivatásos futárszolgálatot veszünk igénybe. Minden esetben szükséges, hogy valaki igazolja a küldemény kézbesítését. Ön ezennel hozzájárul ahhoz, hogy az adott küldeményt a Felhasználón kívül a megadott postacímen tartózkodó más 18 év feletti személy is átveheti. Amennyiben a kézbesítés idopontjában senki sem tartózkodik a megadott címen, úgy kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a futárszolgálattal, és egyezzenek meg más kézbesítési idopontban.

 11. Hibás termékek vagy hibás kézbesítés

  A kézbesítés idopontjában Ön köteles meggyozodni arról, hogy a küldemény nem hibás-e. Amennyiben a megrendelésével kapcsolatosan problémája merül fel, kérjük, kövesse a 10. pontban leírt visszaküldési folyamatot, de a termékek hibája vagy az általunk elkövetett hiba miatti termékvisszaküldés esetén a visszaküldés költségeit is mi álljuk. Amennyiben az adott termék rendelkezésünkre áll, úgy új „Kiszállításról Szóló Értesíto E-mailt” küldünk Önnek, és haladéktalanul elküldjük Önnek a saját költségünkön a kicserélt terméket.

 12. Visszaküldési nyomtatvány

  Kérjük, hogy amennyiben a 9. pont alapján terméket küld vissza vagy amennyiben nem megfelelo terméket kézbesítettek Önnek vagy bármely egyéb esetben, ha a SAMSONITE hozzájárult ahhoz, hogy a küldeményt visszaküldje, kövesse a jelen 10. pontban meghatározott eljárást. Ön ugyanígy járhat el a 11. pontban foglaltak esetén is, amennyiben jogszabályban biztosított elállási/felmondási jogával él.

  1. lépés:   Kérjük, töltse ki a visszaküldési nyomtatványt. E-mailen elküldjük Önnek a visszáru küldemény címzését a visszaküldési számmal és a visszaküldési útmutatásainkkal együtt.

  2. lépés:   Csomagolja be a visszaküldésre kerülo (még nem használt, eredeti címkével, használati útmutatóval, jótállási jeggyel ill. más függocímkével is rendelkezo) terméket az eredeti csomagolásába a szállítással járó károk megelozése érdekében.

  3. lépés:   Kérjük, nyomtassa ki a visszáru címkét és ragassza azt a visszáru küldeményre. A visszáru címke tartalmaz majd minden szükséges adatot, például az Ön nevét, lakcímét és a visszaszállítási címet, az Ön telefonszámát, a termék számát, és/vagy a visszaküldésre kerülo termék leírását, és a visszaszállítási számot.

  4. lépés:   Kérjük, gondosan olvassa el a visszaküldési útmutatót, és vegye fel a kapcsolatot futárszolgálatunkkal, amelyet a visszaküldési útmutatónkban jelölünk ki. A futárszolgálattal egy a visszaküldési igénye részünkre történo megküldésétol számított 14 naptári napon belüli idopontra köteles a visszaküldés idopontjáról megállapodni.

  5. lépés:   Amennyiben Ön nem tesz eleget a visszaküldési eloírásainknak, úgy e-mailben hívjuk fel annak tisztázására, hogy miért nem tudtuk azt 14 napon belül elfogadni.

  Csak a Honlapon keresztül online vásárolt termékek küldhetoek vissza. Minden más visszárura vonatkozóan kérjük, hogy azzal az áruházzal vegye fel a kapcsolatot , amelyben az adott terméket megvásárolta.

 13. Távollevok közötti szerzodés – elállási/felmondási jog

  Ön nem gyakorolhatja elállási jogát olyan nem elore gyártott termék esetében, amely fogyasztói utasítás alapján vagy kifejezett fogyasztói kérésre került eloállításra, vagy amely egyértelmuen személyre szabott.

  Elállási jog

  Ön az adásvételi szerzodéstol 14 napon belül indoklás nélkül elállhat. Az elállási/felmondási jog gyakorlására biztosított határido lejár: (i) 14 nappal azt követoen, hogy a terméket Ön vagy az Ön által kijelölt harmadik személy – a futárszolgálat kivételével – átvette, vagy (ii) több megrendelt termék esetén 14 nappal azt követoen, hogy Ön vagy az Ön által kijelölt harmadik személy – a futárszolgálat kivételével - az utolsó terméket is átvette.

  Elállási/felmondási jogát úgy gyakorolhatja, hogy a vonatkozó döntésérol egyértelmu nyilatkozatával értesít bennünket (levélben postai úton, faxon vagy e-mailen Frucon²).

  Jogának gyakorlásához felhasználhatja a Honlapunkon található ill. a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 2. számú mellékletét képezo fogyasztó és vállalkozó közötti szerzodések részletes szabályairól szóló nyilatkozatmintát, ám ennek használata nem kötelezo. Kitöltheti és elküldheti a Honlapunkon található visszaküldési nyomtatványt is (sot az elállási/felmondási jog gyakorlását követo eljárás kapcsán kifejezetten javasoljuk a visszaküldési nyomtatvány használatát a hatékonyságunk növelése érdekében). Amennyiben ezt a lehetoséget választja, tartós adathordozó (például e-mail) útján haladéktalanul megerosítjük Önnek az elállási/felmondási nyilatkozatának kézhezvételét.

  Annak érdekében, hogy érvényesen tudjon élni elállási/felmondási jogával, elengedhetetlen, hogy az elállási/felmondási határidon belül küldje el részünkre a vonatkozó nyilatkozatát.

  Az elállás jogkövetkezményei

  Amennyiben eláll az adásvételi szerzodéstol, úgy az Ön által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget - beleértve a fuvarozási költséget is - visszatérítjük Önnek (ez nem vonatkozik azon többletköltségekre, amelyek abból adódtak, hogy Ön nem az általunk felajánlott legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módot választotta).

  A visszafizetés összegébol levonásra kerül a termék jellegének, tulajdonságainak és muködésének megállapításhoz szükséges használatot meghaladó, használatból eredo értékcsökkenése.

  Az Ön által ellenszolgáltatásként megfizetett összeget haladéktalanul, de legkésobb az elállásról való tudomásszerzéstol számított 14 napon belül visszatérítjük Önnek.

  A visszajáró összeget az Ön által igénybevett fizetési móddal megegyezo módon térítjük vissza. Amennyiben az Ön kifejezett belegyezése alapján mégis más fizetési módot alkalmazunk, úgy Önt ebbol adódóan semmilyen többletköltség nem fogja terhelheti.

  A termékeket a visszaküldési nyomtatványon megjelölt módon kérjük visszaküldeni, aminek a költségét viseljük. Ön mindössze a termékek jellegének, tulajdonságainak és muködésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredo értékcsökkenésért felel. Kérjük, ne küldje vissza a termékeket a visszaküldési nyomtatványon megjelölt módtól eltéro módon, ám ha így tesz, Ön köteles ennek költségét és az abból eredo kockázatot viselni.

 14. Felelosségkorlátozás

  Jelen adásvételi szerzodés szerzodési feltételei nem érintik az Ön jogszabályban meghatározott jogait. Nem felelünk azokért a károkért (az elmaradt hasznot és a használatból eredo veszteséget beleértve), amelyek a Honlapunk vagy annak tartalma vagy egy másik honlapra irányító link Ön általi használatából erednek vagy abból, hogy azok csak megkésve kerülhettek felhasználásra vagy azokat nem tudja használni, függetlenül attól, hogy ezek szerzodésen alapuló vagy szerzodésen kívüli károkozás (a gondatlanságot is beleértve) eredményei, az általunk gondatlanságból vagy szándékosan okozott kár, továbbá emberi élet, testi épség vagy egészség megkárosítása kivételével.

  Nem felelünk Ön felé (a csalás esetét kivéve) közjogi kötelezettségünk vagy adásvételi szerzodés valamely kifejezett vagy hallgatólagos rendelkezése alapján az alábbi esetekben:

  (a) az adásvételi szerzodés megkötésének idopontjában a felek által elore nem látható károkért, amelyeka termékek és kapcsolódó szolgáltatások általunk történo teljesítése vagy azok Ön általi használata során keletkeztek;
  (b) azokért a károkért, amelyek nem a mi szerzodésszegésünk eredményeként jöttek létre;
  (c) üzleti vagy kereskedelmi károkért.

  Az adásvételi szerzodéssel kapcsolatos felelosségvállalásunk mértéke nem haladhatja meg a vonatkozó termékek vételárát.

  A SAMSONITE-nak kötelezettsége a megrendelt termékeket az adásvételi szerzodésnek megfeleloen Önnek leszállítani.

 15. Kellékszavatosság, termékszavatosság

  (a) kellékszavatosság:
  Ön a hibás teljesítésünk esetén velünk szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Ön – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy számunkra más igények teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát költségünkre Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja, vagy végso esetben a szerzodéstol is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra mi adtunk okot.

  Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem késobb, mint a hiba felfedezésétol számított 2 hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerzodés teljesítésétol számított 2 éves elévülési határidon túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

  A teljesítéstol számított 6 hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a SAMSONITE nyújtotta. A teljesítéstol számított 6 hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés idopontjában is megvolt.

  (b) termékszavatosság:
  A termék hibája esetén Ön – választása szerint – az (a) pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet. Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalkor hatályos minoségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplo tulajdonságokkal. Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított 2 éven belül érvényesítheti. E határido leteltével e jogosultságát elveszíti. Termékszavatossági igényét kizárólag a termék gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania. A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy a) a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta illetve hozta forgalomba vagy b) a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal idopontjában nem volt felismerheto vagy c) a termék hibája jogszabály vagy kötelezo hatósági eloírás alkalmazásából ered.

  A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendo egy okot bizonyítania. Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

  (c) kereskedelmi garancia:

  A SAMSONITE bizonyos termékeire további garanciát is vállal, ezzel kapcsolatosan részletes információt a garanciakártyán és/vagy a Honlapon talál.

 16. Kérdések, panaszok, észrevételek és ügyfélszolgálat

  Amennyiben kérdése merül fel vagy technikai problémája adódik a Honlapon található információkhoz történo hozzáférés kapcsán, úgy kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal ( customer.care.hu@samsonite.com).

 17. Felhasználási korlátozások és szellemi alkotásokhoz kapcsolódó jogok

  A Honlapon használt márkanevek, termékelnevezések és címek a SAMSONITE vagy harmadik személyek védjegyei, illetve márkanevei. Ön nem jogosult ezen védjegyeket illetve márkaneveket felhasználni, ezeket sokszorosítani, mivel ezek a felhasználásra jogosultak jogait sértenék. A Honlap kinézete, szövege, az ott található dokumentumok, filmek és más szolgáltatások, azok kiválasztása és elrendezése, valamint a Honlapra kihelyezett egyéb anyagok a SAMSONITE vagy beszállítói szerzoi jogvédelme alatt állnak. Ön kizárólag a Honlap azon részleteit másolhatja le elektronikusan illetve nyomtathatja ki, amelyek a megrendelése leadásához vagy a Honlap webshopként történo használatához szükségesek. Ön nem jogosult a Honlapon található információkat és anyagokat bármilyen egyéb módon felhasználni, beleértve a fent megjelölt célon kívüli mindenfajta sokszorosítást, valamint nem jogosult az információkat és anyagokat módosítani, terjeszteni, illetve (ismételten) közzétenni. A Honlapon található anyagok és információk felhasználásához a SAMSONITE elozetes írásbeli hozzájárulása szükséges.

 18. Az Ön jelen Honlappal kapcsolatos tájékoztatásának és javaslatainak felhasználása

  Amennyiben anyagokat, információkat, javaslatokat vagy észrevételeket tesz illetve jelentet meg a Honlappal, a SAMSONITE üzletvitelével vagy a Honlap muködésével kapcsolatosan, magán a Honlapon vagy azon keresztül máshol, a SAMSONITE fenntartja a jogát, hogy ezen információkat, javaslatokat vagy észrevételeket belátása szerint ellenszolgáltatás fizetése nélkül felhasználja. Ön ezen információk és anyagok, illetve ezek részei vonatkozásában nem kizárólagos, idoben és térben korlátlan felhasználási jogot biztosít a SAMSONITE részére díjfizetési kötelezettség nélkül. Az Ön személyes adatai (pl. név, lakcím, társadalombiztosítási azonosító jel és telefonszám) SAMSONITE általi felhasználására a Honlapon található, lentebb tárgyalt Adatvédelmi Szabályzatban foglaltak irányadók.

 19. Az Ön új termékekre, tulajdonságokra illetve eljárásokra vonatkozóan a SAMSONITE részére adott javaslatainak felhasználása

  (a) A javaslattétel a címben foglaltakra vonatkozóan nem létesít bizalmas jellegu viszonyt, a SAMSONITE nem tekintheto bizalmas információkban részesülo félnek, és a SAMSONITE nem köteles ilyen javaslatokat bizalmas jellegunek tekinteni, és ezek ilyetén való kezelésére nem is vállal kötelezettséget.

  (b) A SAMSONITE jogosult a hozzá eljuttatott anyagokat megorizni, azokról másolatot készíteni, illetve ezeket az iratai között megorizni.

  (c) A részére eljuttatott anyagok átvétele illetve megvizsgálása semmiféle kötelezettséget nem ró a SAMSONITE-ra, kivéve, ha Ön és a SAMSONITE írásbeli megállapodást kötött, és ezen írásbeli szerzodés a SAMSONITE-ra kifejezetten kötelezettségeket ír elo.

 20. Adatvédelmi Szabályzat

  Az Ön személyiségi jogait nagyon fontosnak tartjuk, és ezért biztosak akarunk lenni abban, hogy Ön tisztában van a személyes adatainak kezelésével és feldolgozásával, illetve ehhez kifejezett hozzájárulását adja. Adatvédelmi Szabályzatunkat a www.samsonite.hu honlapon találja meg. A megrendelése leadásának feltétele az Adatvédelmi Szabályzatunk elfogadása, illetve az, hogy Ön kifejezetten hozzájárul személyes adatainak az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltak szerinti kezeléséhez, illetve feldolgozásához.

 21. Meghatározások

  Jelen Szerzodési Feltételek keretében, eltéro rendelkezés hiányában az alábbi kifejezések a következo jelentéstartalommal bírnak:

  • Szerzodési Feltételek: jelentik jelen szerzodési feltételeket, azok kiegészítéseit illetve frissítéseit.
  • Megrendelés: jelenti a Szerzodési Feltételek 4. pontjában meghatározott megrendelési folyamat eredményét.
  • Frucon²: jelenti az Frucon² NV-t, amely egy belga törvények szerint bejegyzett korlátolt felelosségu társaság, székhelye pittemsestraat 58D , 8850 Ardooie, cégjegyzékszáma: Kortrijk 0806.661.106. Az Frucon² a Honlap technikai támogatásáért felel.
  • Felhasználó: jelenti a jelen Honlapra annak címe beírásával belépo személyt, illetve azt, aki egy link segítségével látogat el jelen Honlapra, és azt tájékozódás vagy megrendelés céljából használja.
  • Samsonite: jelenti a Aboutbags NV-t, amelynek székhelye Westerring 17, 9700 Oudenaarde, Belgium.
   A szellemi alkotások vonatkozásában SAMSONITE alatt a SAMSONITE IP Holdings Sarl-t értjük, amelynek székhelye E-1931 Luxemburg, Avenue de la Liberté 13-15, Luxemburg.
  • Honlap: jelenti a www.samsonite.hu címen található weboldalak együttesét.
 22. Irányadó jog

  A Szerzodési Feltételek érvényességével, értelmezésével és/vagy végrehajtásával kapcsolatos jogvitákra a magyar jog az irányadó. A felek kikötik a hatáskörrel és illetékességgel rendelkezo magyar bíróságok joghatóságát. A jelen rendelkezések nem érintik az Ön egyéb törvényes jogainak érvényesülését. A Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy a Honlap használatával kapcsolatosan felmerülo viták esetén elektronikus bizonyítékok (pl. e-mailek, backup fájlok, stb.) kerüljenek bizonyítékként felhasználásra.

  Amennyiben jelen Szerzodési Feltételek valamely rendelkezése érvénytelen vagy nem alkalmazható, úgy ez a többi rendelkezés érvényességét nem érinti, és az érvénytelen rendelkezés a jogszabályi keretek között alkalmazandó tovább.

 23. A megállapodás teljessége

  Jelen Szerzodési Feltételek a Felhasználóval kötött minden korábbi megállapodás helyébe lép. A Honlappal kapcsolatosan felmerülo kérdések, észrevételek esetén illetve technikai problémákkal kapcsolatosan, kérjük, keressen meg bennünket.

  Jelen Szerzodési Feltételek utoljára 02/07/2018 napján kerültek frissítésre.elallasinyilatkozat