Expect innovation

Tapasztalja meg az
innovációt

A Samsonite 1910-es megalakulása óta prémium minőségű bőröndöket, időtálló táskákat készít, amik kielégítik az utazók és ingázók igényeit, a világon bármely pontján. Ez vezette az ipart új anyagok használatához, ikonikus kivitelezések tervezéséhez és még több kényelem nyújtásához. Az idők alatt számos figyelemre méltó "elsők" jöttek létre, amik megteremtették az innovációk hagyományát.

EGY ÉLETÚT TÖRTÉNETE
EGY ÉLETÚT TÖRTÉNETE

Amikor Jesse Shwayder 1910-ben, Denverben megalapította a Samsonite® márkát, az utazás egy kiváltság volt, csak egy szűk rétegnek adatott meg. Ez az exkluzivitás, magasabbra emelte az elvárt minőséget, az utaztatástól a szolgáltatásokon át egészen a kiegészítőkig. Mint az egyik legrégebbi márka az utaztatásban, a Samsonite továbbvitte örökségét, és az elmúlt 110 évben megmaradt éllovasként az innovációk terén, hogy továbbra is stílusos és magas minőségű megoldásokkal szolgáljon a világutazóknak.

Ma a családi üzlet egy dinamikus, világ vezető bőrönd céggé nőtte ki magát, több más márkával együttesen.

19

10

1910

Jesse Shwayder, a cég eredeti alapítója újragondolja az egyszerű fa bőröndöt, és fényes, metál szegecsekkel és sarokvédőkkel egészíti ki, ami figyelemfelkeltő és elég erős ahhoz, hogy rá is lehessen állni.

41

1941

Streamlite™

Az új csúcstechnológia korai használatában, a Streamlite bőröndöt könnyű kőnyomásos papírba burkolták, ami egy "nyersbőr" kinézeted adott a bőröndnek. Ez a kinézet klasszikus lett az iparágon belül.

58

1958

Silhouette™

A kor legfejlettebb bőröndje. Új, modern kialakítás, süllyesztett alkatrészekkel amik megvédik a bőröndöt az utazás viszontagságaitól.

63

1963

Classic Attaché

Az első ABS aktatáska az üzletemberek új generációjának készítve. Ez az aktatáska hamar szimbolikus lett a korai 60-as évek üzletembereinek.

69

1969

Saturn™

Válaszul a növekvő igényre, ami a könnyű bőröndöket illeti, a Samsonite bemutatja az első polipropilén bőröndjét, aminek külső héjait befecskendezős módszerrel hozták létre.

74

1974

Silhouette - Az első kerekes bőrönd

Örökre megváltoztatta a bőröndökről való elképzelést. Ez a modell forradalmi áttörést hozott az utazási komfort és kényelem szempontjából, amivel egy új generációt, a gyakori utazókat célozta meg.

86

1986

Oyster™

Az Oyster volt az első bőrönd három pontos csattos rendszerrel, ami további ellenállóságot és biztonságot nyújtott. Ez a bőrönd azonnali diadalmat aratott, 140.000 darabot vásároltak az első évében. Ez volt minden idők leggyorsabban értékesített bőröndje.

94

1994

Ziplite™

A Samsonite bemutatta az első cipzáras polipropilén bőröndjét, a Ziplite-ot. Ebben a bőröndben kombinálta a szövet és a keményfedeles bőröndök előnyeit. Az értékesítés beindult, és a cipzáras keményfedeles bőröndök kora megszületett.

98

1998

Xylem™

Az első alumínium Samsonite bőrönd. A hozzáillő alumínium aktatáska szerepelt A világ nem elég (The World Is Not Enough) című James Bond filmben, amiben pénzkötegek szállításához használták Európán keresztül.

20

04

2004

A Samsonite elhozta a négy kerekes, guruló bőröndöt, ami minden irányba fordítható, irányítható, és az utazó mellett tolható. Ez az innováció radikálisan javította az utazók mobilitását és a kényelmét, és ezentúl akadálymentesen tudnak mozogni a modern reptereken.

08

2008

Cosmolite®

Samsonite bemutatja a Cosmolite-ot, válaszként a piac egyre sürgetőbb keresletére erősebb és könnyebb bőröndök iránt.
Ez volt a legkönyebb és legerősebb korszerű Samsonite bőrönd.
Tengeri kagylóról ihletett külső héja azonnali siker lett, és a kollekció számos díjat nyert, ideértve a Red Dot Award " "Best of the Best" díjat.

18

2018

Az Eco Kollekció

A Samsonite 23 olyan terméket mutat be, amiknek bélése újrahasznosított polipropilén vagy Recyclex™ anyagból készült, a külső textil anyag pedig fogyasztóktól származó 100%-ig újrahasznosított PET palackokból.

19

2019

S'Cure ECO Green Grey kiadás

A S'Cure ECO "Green Grey" modellje a Samsonite első olyan bőröndje, ami új életet ad a fogyasztóktól származó újrahasznosított műanyag hulladéknak. A bőrönd fedele fogyasztók háztatásából származó újrahasznosított polipropilénből készül. Ez az anyag túl értékes ahhoz, hogy a szemétbe kerüljön, ezért felhasználásával egy kíváló minőségű terméket hozunk létre.

20

2020

110 éves a Samsonite.

Készen állunk a következő fejezetre: 110 éves évfordulónkat legújabb kollekciónkkal ünnepeljük.